Nieuwsbrief februari 2020
 
Bekijk de online versie
 
 
BiSC Utrecht  

BiSCnieuws #2 2020
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC
 
 
Hoe welkom voelen nieuwe bibliotheekleden zich?
 
Provinciaal Campagne Programma gaat antwoorden geven
 
 
Provinciaal Campagne Programma gaat antwoorden geven
Nu de implementatie van het Provinciaal Campagne Programma bij bibliotheken in de Provincie Utrecht van start is, kunnen we binnenkort antwoord geven op de vraag hoe welkom nieuwe bibliotheekleden zich voelen.
  lees meer    
 
 
 
 
Hackathon voor de mobiele bibliotheek
 
 
 
Uit allerlei onderzoeken blijkt dat mensen steeds meer tijd online op hun smartphone doorbrengen. Daarom moet ook de bibliotheek mobiel aanwezig zijn!
In het Inspiratiemachine-concept van BiSC en Cubiss wordt bestaande, populaire content verrijkt met aanvullende content vanuit de bibliotheek. 
  lees meer    
 
 
 
 
Limburg over naar interprovinciaal bibliotheeksysteem Midden-Zuid
 
 
Limburg over naar interprovinciaal bibliotheeksysteem Midden-Zuid
Zaterdag 22 februari startten we de migratie van de Limburgse bibliotheken naar het hostedWise-platform Midden-Zuid. Eerder werden al de Utrechtse bibliotheken succesvol gemigreerd.
  lees meer    
 
 
 
 
Nieuw bij BiSC
 
 
 
Maja van Eijndthoven is sinds januari parttime werkzaam bij BISC. Als mediawetenschapper werkt ze onder meer aan het project Informatievaardigheden voor het VO. Daarnaast is Maja als cultuurcoach en mediacoach actief voor de Bibliotheek ZOUT.
  naar de website    
 
 
 
 
Marcel Zitvast vertrekt na 17 jaar trouwe dienst
 
 
 
nieuwe uitdagingen in ICT-ondersteuning
Afgelopen maand heeft BiSC na 17 jaar dienstverband afscheid genomen van Marcel Zitvast. Als technisch beheerder en medewerker van onze helpdesk was hij voor de Utrechtse bibliotheken een vaste waarde in hun ICT-ondersteuning. Terwijl Marcel een nieuwe uitdaging heeft aangenomen werkt ook BiSC zelf al geruime tijd aan de eigen doorontwikkeling. Onze teams voor ICT-dienstverlening zijn voortdurend aan verandering onderhevig.
  lees meer    
 
 
 
 
BLOG door Peter van Eijk
 
Wijze Raad
 
 
Wijze Raad
James Stockdale was een Amerikaanse legerofficier die in Vietnam acht jaar gevangen zat, grotendeels alleen. Al die tijd bleef hij geloven in een goede afloop. Tegen hoogleraar Jim Collins vertelde hij in interview: “Je moet het vertrouwen dat je uiteindelijk zult overwinnen nooit verwarren met de discipline om de keiharde werkelijkheid onder ogen te zien, hoe die er ook uitziet”. Onderzoeker Collins spreekt sindsdien over de Stockdale paradox.
  lees meer    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Tw   Insta  
 
 
BiSC Utrecht
Fruitweg 48 | 3981PA Bunnik