Nieuwsbrief oktober 2020
 
Bekijk de online versie
 
 
BiSC Utrecht  

BiSCnieuws #8 2020
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC
 
 
De Bibliotheekverrijker, overbodig of broodnodig?
 
 
 

Vorige maand lieten we u hier kennismaken met de Bibliotheekverrijker. Inmiddels heeft ie de aandacht van het veld en afkeuring en goedkeuring valt ons ten deel. Alleen maar nuttig want we denken met dit instrument nog jaren verder te ontwikkelen in een richting die onafwendbaar lijkt.

  lees meer    
 
 
 
 
Over de maatschappelijk educatieve bibliotheek
 
 
Verslag van een strategische verkenning
 

Op 22 september kwamen de bibliotheekdirecteur en managers die betrokken zijn bij de strategische aanpak rond collectievorming, bij elkaar in het Postillion Hotel te Bunnik. Daar gaven hoogleraar Bibliotheekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam Frank Huysmans en hoofd Stafafdeling Bibliotheekstelsel van de Koninklijke Bibliotheek Jos Debeij hun visie op de opgave waar de bibliotheek voor staat.

 
  lees meer    
 
 
 
Blokkeer de agenda voor het BiSC Innovatieseminar!
 
 
 

15 december van 10.00 uur tot 12.30 uur wordt het periodieke BiSC Innovatieseminar georganiseerd. Online natuurlijk dit keer, dus we verwachten nog meer deelnemers dan in onze reguliere sessies. Noteer alvast in de agenda, of laat al aan Stefan de Bruin s.de.bruin@biscutrecht.nl weten dat je meedoet. Zodat we je de inlogcodes kunnen toezenden en je op de hoogte houden van het programma.

Het thema van de sessie zal niet verbazen: Nieuwe diensten voor de Bibliotheek van 2025.

 

 

  naar de website    
 
 
 
 
Bibliotheken faciliteren
 
 
BiSC’s Uitvoeringsplan voor het Utrechts bibliotheeknetwerk vanaf 2021
 

De provincie Utrecht heeft onlangs haar nieuwe cultuur- en erfgoedprogramma ‘Voor jong en altijd’ vastgesteld. “Door Jong kennis te maken met cultuur en erfgoed kan je er Altijd van genieten’’, aldus gedeputeerde Van Muilekom in het voorwoord. In dit programma, loopt vanaf 2021, neemt het Utrechtse bibliotheeknetwerk een belangrijke plaats in. Daarvoor schreef BiSC een uitvoeringsplan voor de provincie.

 
  lees meer    
 
 
 
Hoe bouw je met jongeren een succesvolle community?
 
 
 

Jongeren naar de bibliotheek halen is een belangrijk doel, omdat de generatie van de toekomst belangrijk is voor het voortbestaan van onze service. Daarom moeten we aan de slag met het aantrekken van deze groep jonge mensen.

  lees meer    
 
 
 
 
Kirsten Sinke nu ook bij BiSC
 
 
 

Sinds 1 oktober versterkt Kirsten Sinke het BiSC-team als adviseur educatie en basisvaardigheden. Zij is alweer zeven jaar bij Cubiss actief als senior-adviseur, trainer/ontwikkelaar, teamleider, uitgever, projectleider en programmamanager.  

  lees meer    
 
 
 
 
Online onderzoeksmiddag: Mediawijsheid voor 8-14 jaar
 
 
 

BiSC en Maarten Sprenger nodigen graag alle educatiespecialisten en lees-media-consulenten uit voor een online onderzoeksmiddag die volledig in het teken staat van mediawijsheid.

 

 

  lees meer    
 
 
 
 
Werkatelier over het jonge kind: Klein beginnen, groot(s) aanpakken
 
 

BiSC organiseert op dinsdag 8 december van 9.30 tot 12.30 uur een online werkatelier met Janneke Hagenaar. Janneke stelt daarin de verbinding van praktijk en theorie rond boeken, voorlezen, interactie voor kinderen (en hun netwerk-ouders-gezin-professionals) met een VVE-indicatie centraal.

 
  lees meer    
 
 
 
NOBB naar Midden Zuid gemigreerd
 
 
 

Vanaf 17 oktober vond opnieuw een Hosted Wise migratie plaats. Deze keer waren het de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB), die overgingen naar het platform Midden Zuid. En daarmee was de deelname van de NOBB op het platform voor 258.000 inwoners een feit. Het volgende project staat alweer in de stijgers: de migratie van Venlo naar Midden Zuid rond half november.

  naar de websiter    
 
 
 
 
Webinars voor Passend Lezen
 
 
 

Bibliotheekservice Passend Lezen is dé bibliotheekdienst voor mensen met een leesbeperking. Bij Passend Lezen heeft iedereen die niet (meer) op de gebruikelijke manier kan lezen onbeperkt toegang tot meer dan 80.000 gesproken boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze. Ben je benieuwd naar de verschillende leesvormen en hoe je jouw leden kunt helpen om te (blijven) lezen? Daarvoor worden verschillende webinars aangeboden:

  lees meer    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Tw   Insta  
 
 
BiSC Utrecht
Fruitweg 48 | 3981PA Bunnik