Nieuwsbrief maart 2020
 
Bekijk de online versie
 
 
BiSC Utrecht  

BiSCnieuws #3 2020
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC
 
 
CRM bewijst nut in Covid-crisis
 
 
 

Vanuit CRM & Innovatie werkt BiSC’s Stefan de Bruin met zijn team en de bibliotheken verder aan de campagne-ondersteuning via het  Smart Marketing Platform. Die werkzaamheden blijven juist nu onverminderd doorgaan.

  lees meer    
 
 
 
 
Leenverkeer gecontroleerd tot staan gekomen
 
 
Het stopzetten van het leenverkeer heeft voor de Vervoersdienst en de poststraat  grotere gevolgen dan voor de andere onderdelen van BiSC. De collega’s van de vervoersdienst hebben tot 20 maart nog hun dagelijkse routes gereden omdat er nog routecollecties onderweg waren en om de ingeleverde boeken zoveel mogelijk bij de bibliotheken op te halen.
 
  lees meer    
 
 
 
BiSC blijft behoorlijk bezig in Covid-tijden
 
 
 
Als hoeders van bibliotheekautomatisering en technisch beheer zitten we natuurlijk niet stil bij BiSC. De collega’s van Functioneel beheer zijn onmiddellijk aan de slag gegaan met het aanpassen van een aantal parameters in BicatWise.
  lees meer    
 
 
 
 
Vergroting van het privacy-bewustzijn
 
Bewustzijn Digitale Identiteit
 
 
Bewustzijn Digitale Identiteit
Mensen maken niet altijd doordracht gebruik van technologie, waardoor zij onbedoeld persoonlijke informatie over henzelf of over anderen delen. Bibliotheken kunnen een belangrijke rol spelen bij het bieden van ondersteuning aan burgers bij de bescherming van hun online identiteit.
  naar de website    
 
 
 
 
E-learnings voor bibliotheekmedewerkers
 
 
 
nieuwe uitdagingen in ICT-ondersteuning
Voor alle bibliotheekmedewerkers zijn twee e-learnings opengesteld. In het e-learning gedeelte van De Publieksservice en de Maatschappelijk-educatieve bibliotheek wordt aan Frontofficemedewerkers de dienstverlening van de bibliotheek in het kader van Basisvaardigheden uitgelegd.
  lees meer    
 
 
 
 
BLOG door Peter van Eijk
 
Mentale Quarantaine
 
 
Mentale Quarantaine
Mijn krant beoogt een slijpsteen voor de geest te zijn. Dat lukt vaak, zo ook onlangs. In een opiniebijdrage pleitten twee predikanten – onder het motto ‘’Never waste a good crisis’ – voor een mentale quarantaine.[1] Hun pleidooi spreekt aan, want inderdaad: deze tijd van de coronacrisis biedt ons  een soort herstart. Een mogelijkheid om  stil te staan bij het vormgeven aan de toekomst.
  lees meer    
 
 
 
 
Stimuleringsregelingen opengesteld
 
 
 

In de afgelopen weken zijn vanuit Kunst van Lezen enkele stimuleringsregelingen opengesteld. Het gaat om BoekStartCoach, de reguliere regeling BoekStart in de kinderopvang, de brede regeling BoekStart in de kinderopvang, de Stimuleringsregeling dBos PO 2020 en de Stimuleringsregeling dBos VO 2020.

 

  lees meer    
 
 
 
 
Over het 0 Euro Lidmaatschap
 
 
Over het 0 Euro Lidmaatschap
uitstel maar juist nu geen afstel

Eén van de grote projecten in het werkplan 2020 van BiSC is de implementatie van het  ‘0 Euro lidmaatschap’ bij de Utrechtse Bibliotheken. Een eerste pilot zou in januari bij Bibliotheek Eemland van start gaan. 

  lees meer    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Tw   Insta  
 
 
BiSC Utrecht
Fruitweg 48 | 3981PA Bunnik