Nieuwsbrief april 2020
 
Bekijk de online versie
 
 
BiSC Utrecht  

BiSCnieuws #4 2020
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC
 
 
Landelijk digitaal informatiepunt online
 
 
 

Onder de noemer van Het Informatiepunt brengt een nieuwe website het lokale aanbod van bibliotheken op het gebied van basisvaardigheden en participatievaardigheden toegankelijk en overzichtelijk bij elkaar in één landelijke website. De site is bedoeld voor eindgebruikers én doorverwijzers.

  lees meer    
 
 
 
 
24/7 open!
 
 

Ook de Utrechtse bibliotheken nemen de gelegenheid te baat om tijdens de lock down inwoners van de provincie te wijzen op de digitale zegeningen van de lokale bibliotheek. Zowel leden als niet leden, leners én lezers kunnen zich op internet overtuigen dat er altijd een passend aanbod voor leren, recreëren  en werken te vinden is.

 
  lees meer    
 
 
 
Samen naar een Landelijk bibliotheeksysteem?
 
 
 

In de directie van de KB en de besturen van SPN en VOB  is afgelopen maand besloten  om vervolgstappen te zetten in de richting van een landelijk bibliotheeksysteem. Belangrijke doelstellingen voor zo’n gestandaardiseerd landelijk systeem zijn het vergroten van gebruikersvriendelijkheid voor eindgebruikers, sneller innoveren en efficiënter beheren.

  lees meer    
 
 
 
 
Sia naar NBD Biblion
 
 
 

‘Onze’ Sia van Keijsteren stapt over van BiSC naar NBD Biblion. Sinds september 2015 was Sia werkzaam bij BiSC. Productontwikkeling stond steeds hoog op haar prioriteitenlijst. Een mooi voorbeeld van diensteninnovatie in de praktijk is Biebroam, waarvoor BiSC samen met Cubiss het initiatief nam.

  naar de website    
 
 
 
 
Provincie betrokken bij Bibliotheken, juist nu
 
 
 
Zowel ambtelijk als bestuurlijk onderhoudt BiSC namens het Utrechtse Bibliotheeknetwerk hechte relaties met de Provincie. Zoals dat van een POI verwacht mag worden. Wat de provincie Utrecht zelf betreft, is het plezierig om juist in deze tijd te ervaren dat de relaties goed zijn.
  lees meer    
 
 
 
 
Wat werkt in de Gezinsaanpak?
 
 
 

Focus werkt binnen een gezinsgerichte aanpak. Focus op voorlezen, focus op geletterde vaardigheden en focus op activiteiten thuis. Dat kwam naar voren in de Kenniskaravaan over de Gezinsaanpak, afgelopen 7 april.

  lees meer    
 
 
 
 
De les van Beveridge
 
 
 
BLOG door Peter van Eijk

De wereld verkeert in een uitzonderlijke situatie. Wetenschappers, columnisten en journalisten die deze periode proberen te duiden hanteren oorlogstaal. Deze beschouwende klasse gebruikt woorden als “de harde strijd, de onzichtbare vijand, de mensen in de frontlinie…” . Vermoedelijk herkent u dit.

  lees meer    
 
 
 
 
Hackathon Cubiss-BiSC
 
 
 

Wat is populair online, wat triggert en hoe kun je dit als ingang gebruiken om het online bereik van de bibliotheken te vergroten? Om op die manier de buitenwereld te laten ervaren wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft en zo extra van meerwaarde kan zijn. 
.
.

  lees meer    
 
 
 
 
Margriet Meussen projectleider 0 Euro Lidmaatschap
 
 
 

Margriet Meussen (48) is vanaf 1 maart projectleider voor het 0 Euro Lidmaatschap. Vorig jaar kwam Margriet in contact met BiSC toen zij bij de Bibliotheek Eindhoven verantwoordelijk was voor de implementatie van CRM met Dynamics en het Smart Marketing Platform. 

  lees meer    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Tw   Insta  
 
 
BiSC Utrecht
Fruitweg 48 | 3981PA Bunnik