Nieuwsbrief mei 2020
 
Bekijk de online versie
 
 
BiSC Utrecht  

BiSCnieuws #5 2020
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC
 
 
Provinciale steun aan bibliotheken Voor Jong & Altijd
 
 

“De provincie Utrecht wil met haar cultuur- en erfgoedbeleid bijdragen aan de toegankelijkheid van cultuur en de instandhouding van waardevol erfgoed, zodat bewoners en bezoekers hiervan kunnen leren en genieten.” Zo staat te lezen in het nieuwe cultuur- en erfgoedprogramma ‘Voor Jong & Altijd’.

 
  lees meer    
 
 
 
BiSC zit zonder Jan Crajé
 
 
 

In mei nam Jan Crajé na 46 jaar afscheid van het bibliotheekwerk en verruilde zijn plek bij BiSC voor een welverdiend pensioen. Naar eigen zeggen hoopt hij nog zo’n dertig jaar “vrij” te zijn. Na een imposante carrière gunnen we hem dat van harte. Imposant? Lees verder!

Jan startte in 1974 in bibliotheek Zevenaar (Gelderland) als assistent- bibliothecaris. 

  lees meer    
 
 
 
 
CRM: de laatste stap naar het instapmodel
 
 

Binnen het team Innovatie en CRM heeft BiSC deze maand de laatste stap gezet in de oplevering van wat we ooit het ‘CRM instapmodel’ noemden. Samen met de nieuwe Dynamics versie hebben we namelijk een real time (!) koppeling gerealiseerd met het Smart Marketing Platform (SMP). Deze uitbreiding maakt het mogelijk dat gegevens van bibliotheekleden en bezoekers van activiteiten uitgewisseld kunnen worden tussen het SMP en Dynamics.

 
  lees meer    
 
 
 
BiSC vervoersdienst schaalt op  
 
 
 

Het reserveringsverkeer is aan het opstarten en dat betekent dat ook onze vervoersdienst vanaf volgende week het transport bijna volledig gaat oppakken. 

Bij het RIVM is nogmaals navraag gedaan over hoelang materialen in quarantaine moeten. Het advies is nu naar beneden bijgesteld naar 36 uur.  

  naar de website    
 
 
 
 
Nieuwe dienstencatalogi en SLA’s voor BiSC dienstverlening  
 
 
 
 
 
Nu het Platform Midden-Zuid bijna gereed is, wordt het tijd om de dienstencatalogus voor Hosted Wise te herzien. De bibliotheken kunnen deze dienstencatalogus binnen afzienbare termijn tegemoet zien.
  lees meer    
 
 
 
 
De Pabo Leest Voor, ook in Corona
 
 
 

Het alternatieve slot voor de Pabo Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd om de pabostudenten in Coronatijd alsnog een podium te geven om voor te lezen én om basisschoolleerlingen te laten genieten van een goede voorlezer.

In totaal lezen twintig pabostudenten in een online voorleesestafette voor uit het boek De zee kwam door de brievenbus van Selma Noort (Leopold).

 

  lees meer    
 
 
 
 
Citizen Relationship Management: middel tot doelen
 
 
 
BLOG door Peter van Eijk

Met het bureau waarvoor ik werkte organiseerden we een seminar over E-Government. Als adviesgroep hadden we voor deze gelegenheid een nieuw model bedacht – want wat zijn extern deskundigen immers zonder een eigen ‘praatplaat’? In dat model speelde ‘Citizen Relationship Management’’ voor het eerst een rol. Een fraaie Engelse term die toen  betrekking had op de ambitie van overheden om de interactie met burgers te gaan organiseren via de elektronische snelweg.

  lees meer    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Tw   Insta  
 
 
BiSC Utrecht
Fruitweg 48 | 3981PA Bunnik