BiSC Utrecht
 
 
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC
 
S
De provincie Utrecht blijft zich de komende jaren hard maken voor het bibliotheekwerk van het Utrechtse netwerk. Zo blijkt uit de subsidiebeschikking van het college van Gedeputeerde Staten die BiSC medio januari ontving. Het betekent dat Stichting BiSC haar provinciale ondersteuningstaken voor de periode 2021 tot en met 2024 blijft vervullen. En het is een mooie bevestiging dat samen optrekken in vernieuwing loont!
 
Lees verder   S
S
 
E-mailmarketing voor bibliotheken in 2021? Belangrijker dan ooit!
De impact van corona op interesses, behoeften en consumentengedrag is fors. Nederlanders spenderen meer tijd dan ooit aan e-mail en internet. De smartphone-schermtijd is verdubbeld en het aantal actieve social media gebruikers is met 26% gestegen. Bibliotheken zetten e-mailmarketing al langer in als marketing- en communicatiekanaal. In 2021 zullen we zien dat dit alleen maar toe zal nemen. Sterker nog, we zien nu al op verschillende plekken dat e-mailmarketing een grotere vlucht neemt.
 
Lees verder   S
 
S
 
Een krachtig netwerk heeft een hoofddoel nodig!
Ruim drie maanden geleden ondertekenden vertegenwoordigers van de bestuurlijke partijen (IPO, RIJk, VNG) en onze netwerkvertegenwoordigers (KB, SPN, VOB) het bibliotheek-convenant. Met als gezamenlijke insteek een krachtenbundeling op leesbevordering, digitale inclusie, een leven lang ontwikkelen, gericht op de toekomst van de openbare bibliotheek. En als het goed is hebben veel directie- en MT-leden uit het netwerk dit intussen al gemerkt. Want sinds november zijn we actief betrokken bij de productie van een netwerkagenda. Ook vanuit mijn rol poog ik sindsdien aan diverse regietafels een inhoudelijk steentje bij te dragen.
 
Lees verder   S
 
S
Taal & Werk – online inspiratiesessie
 

Laaggeletterdheid op de werkvloer komt vaker voor dan je denkt. En dit is niet zonder gevolgen, voor medewerkers en voor bedrijven. Denk aan veiligheid op de werkvloer, productiviteit en ook inzetbaarheid van werknemers. Steeds meer werkgevers maken dan ook werk van de aanpak van laaggeletterdheid.

Ben je werkzaam bij een Taalhuis of bibliotheek? En wil je meer weten over de bestrijding van laaggeletterdheid op de werkvloer en over de mogelijkheden van samenwerken met bedrijven?

 
Aanmelden   S
Innovatieseminar BiSC 15 maart 2021: schrijf nu in!
 

Innovatie is geen luxe, maar een noodzaak. Kijk alleen al naar de huidige tijd. Want als iets duidelijk is geworden deze periode dan is het wel dat vernieuwing niet gebeurt vanachter de tekentafel. Zeker in deze tijd is het een kwestie van creativiteit en slagvaardigheid. Slim innoveren dus, maar hoe doe je dat?


Op 15 maart organiseert BiSC haar halfjaarlijkse innovatieseminar. Tijdens dit online seminar gaan we dieper in op de manieren waarop innovatie in de Bibliotheekbranche van de grond komt.

 
Aanmelden   S
S
Een beter ‘baby-aanbod’; hoe pak je dat aan?
 
Niet voor niets is dit één van de uitgangspunten van het landelijke leesbevorderingsprogramma BoekStart. Ouders/verzorgers vervullen een sleutelrol als het gaat om voorlezen aan hun spruit. En ook het ‘repertoire’ speelt een belangrijke rol. Hierover gaat deze BiSC-kennisbijeenkomst. Samen met Artisjok & Olijfje – bureau voor creativiteit en ondernemerschap voor kinderen van 0-12 jaar – nemen we je mee in wat werkt binnen een aanbod voor baby’s (en hun ouders). Je kunt je nu aanmelden!
 
Lees meer hierover   S
S
CPNB-campagnes in de bibliotheek
 
De Nationale Voorleesdagen, Nederland Leest, de Kinderboekenweek, de Boekenweek, Zomerlezen, de Boekenweek voor Jongeren. Stuk voor stuk impactvolle campagnes van de CPNB, waarmee veel lezers worden bereikt. Én niet-lezers! Natuurlijk is de bibliotheek hier niet weg te denken. Het goede nieuws is dan ook dat 81% van de bibliotheekmedewerkers dit ook zo ziet…dit biedt kansen! Benieuwd naar de resultaten van de #ikleesthuis campagne?
 
Lees verder   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
tw   insta
 
S