Nieuwsbrief november 2020
 
Bekijk de online versie
 
 
BiSC Utrecht  

BiSCnieuws #9 2020
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC
 
 
Silence caf├ęs: rustplekken tegen overprikkeling
 
 

Silencecafé is een non-profit organisatie voor het vergroten van sociale inclusie. In een Silence café is iedereen welkom. Maar vooral ook mensen die niet houden van herrie en mensen die door prikkelgevoeligheid snel vermoeid raken. Het idee beoogt sociaal verantwoord ondernemerschap in de Horeca te stimuleren maar de initiatiefnemers zijn ook met bibliotheken in gesprek over toepassing van het concept.

 
  lees meer    
 
 
 
Bieb Werkt live bij Bibliotheek Eemland
 
Verslag van een strategische verkenning
 
 
Verslag van een strategische verkenning

We hebben er lang naar toegewerkt, maar we kunnen nu eindelijk zeggen: Bieb Werkt is live bij de Bibliotheek Eemland! Bieb Werkt is een gratis lidmaatschap, gericht op het binden en boeien van anonieme bezoekers van bibliotheken.

  lees meer    
 
 
 
 
BiSC Innovatieseminar verplaatst naar begin 2021
 
 
 

De ‘save the date’ van 15 december voor het periodieke BiSC Innovatieseminar Nieuwe diensten voor de Bibliotheek van kunt u weer ongedaan maken. Excuus daarvoor maar wegens de directeuren-dag van de KB op diezelfde datum leek het ons beter te verplaatsen. Wanneer is nog niet bekend maar we gaan uit van een moment in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

 

  naar de website    
 
 
 
 
Pilot 0 euro lidmaatschap Bibliotheek Venlo
 
 
 

In de bibliotheek van Venlo komen veel studenten studeren en daarom is deze doelgroep voor directeur Geja Olijnsma ook heel belangrijk. De meesten zijn geen lid van de bibliotheek, maar wel regelmatige bezoekers. Samen met het CRM-team van BiSC heeft Venlo een nul euro pilot opgestart om met deze ‘onbekende’ studenten een relatie te gaan opbouwen.

  lees meer    
 
 
 
 
Inschrijven kan nog!
 
 
 

BiSC organiseert op dinsdag 8 december van 9.30 tot 12.30 uur een online werkatelier met Janneke Hagenaar. Janneke stelt daarin de verbinding van praktijk en theorie rond boeken, voorlezen, interactie voor kinderen (en hun netwerk-ouders-gezin-professionals) met een VVE-indicatie centraal.

  lees meer    
 
 
 
 
Naar ondersteunend informatiesysteem voor Taalhuizen
 
 
 

Vanuit het Platform Basisvaardigheden (de overleggroep van specialisten op het gebied van Basisvaardigheden en Digitale Ontwikkeling van de negen Utrechtse Bibliotheken) hebben een aantal coördinatoren kenbaar gemaakt dat ze dringend behoefte hebben aan een registratie- en volgsysteem, waarmee ze deelnemers aan Taalhuisactiviteiten goed kunnen registreren en vervolgens kunnen volgen in hun persoonlijke ontwikkeling. 

  lees meer    
 
 
 
 
Venlo nu ook in gezamenlijke platform en lockdown-aanpassingen
 
 
 

Half november migreerde ook Venlo (100.000 inwoners) naar platform Midden Zuid. De Bibliotheek Venlo beschikte voorheen over een eigen, stand alone bicatWise.

 

  lees meer    
 
 
 
 
Werkatelier over het jonge kind: Klein beginnen, groot(s) aanpakken
 
 

“Dat het te lastig is voor kinderen bronnen te moeten dubbelchecken bij andere bronnen, kan niet vaak genoeg gezegd worden”, aldus Maarten Sprenger. “Veel informatie op internet wordt door websites en nieuwsmedia van elkaar gekopieerd. Voor kinderen is het te moeilijk om informatie die ze gevonden hebben te checken bij verschillende bronnen. Dat is feitelijk iets wat je pas leert in de bovenbouw Havo/VWO als je gaat leren om onderzoek te doen.”

 
  lees meer    
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Tw   Insta  
 
 
BiSC Utrecht
Fruitweg 48 | 3981PA Bunnik