Nieuwsbrief januari 2020
 
Bekijk de online versie
 
 
BiSC Utrecht  

BiSCnieuws #1 2020
 
 
Nieuws   |   Diensten   |   Projecten   |   Over BiSC
 
 
Hoe welkom voelen nieuwe bibliotheek leden zich?
 
 
 
Provinciaal Campagne Programma gaat antwoorden geven
Nu de implementatie van het Provinciaal Campagne Programma bij bibliotheken in de Provincie Utrecht van start is, kunnen we binnenkort antwoord geven op de vraag hoe welkom nieuwe bibliotheekleden zich voelen.

Nieuwe toetreders ontvangen uit ons nieuwe Customer Relationship Managementsysteem (CRM) een welkomstmail van de bibliotheek waar zij zich hebben ingeschreven. In deze email kunnen bibliotheken de gebruikers attenderen op de verschillende diensten die de bibliotheken te bieden hebben.
  naar de BiSC website    
 
 
 
 
Hackathon voor de mobiele bibliotheek
 
 
 
Uit allerlei onderzoeken blijkt dat mensen steeds meer tijd online op hun smartphone doorbrengen. Daarom moet ook de bibliotheek mobiel aanwezig zijn!
In het Inspiratiemachine-concept van BiSC en Cubiss wordt bestaande, populaire content verrijkt met aanvullende content vanuit de bibliotheek. Daarmee hopen we willekeurige online passanten te verleiden om het domein van de bibliotheek binnen te treden. En met de juiste inzet van CRM kunnen deze passanten geconverteerd worden naar langdurige bibliotheek bezoekers, -gebruikers en -leden.
  lees meer    
 
 
 
 
Limburg over naar interprovinciaal bibliotheeksysteem Midden-Zuid
 
 
 
Zaterdag 22 februari startten we de migratie van de Limburgse bibliotheken naar het hostedWise-platform Midden-Zuid. Eerder werden al de Utrechtse en Brabantse bibliotheken succesvol gemigreerd. Met dit platform worden de hostedWise systemen van Utrecht, Limburg en Brabant gebundeld tot één interprovinciaal bibliotheeksysteem HostedWise.
  lees meer    
 
 
 
 
BLOG Peter van Eijk
 
Een nieuw decennium
 
 
Een nieuw decennium
De maand januari ligt achter ons: het nieuwe decennium is begonnen. Bij voorspellingen over een periode van 10 jaar past grote terughoudendheid. Wie had het in 2010 immers over de Britten die vertrekken uit de EU, over Tesla als serieuze uitdager van de Duitse auto-industrie of over pratende speakers in je thuisomgeving.
  lees meer    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Tw   Insta  
 
 
BiSC Utrecht
Fruitweg 48 | 3981PA Bunnik